beauty sleep face yoga

Beauty Sleep! Μύθος ή Αλήθεια?

Πόσες φόρες σας έχει τύχει μόλις γυρίζετε από διακοπές και ξεκούραση να σας ρωτάνε όλοι τι κάνατε στο πρόσωπό σας? Ένας από τους βασικούς λόγους που σας συμβαίνει αυτό είναι ο ύπνος! Ναι καλά διαβάσατε ο ύπνος!

Και τώρα έρχονται οι ερωτήσεις… μπορεί η έλλειψη ύπνου να κάνει το δέρμα μας άγριο, θαμπό και κουρασμένο? Τι συμβαίνει στο δέρμα μας όταν κοιμόμαστε? Μπορεί ένας σωστός ύπνος να μας δώσει ένα όμορφο δέρμα? Ο ύπνος ομορφιάς – beauty sleep – είναι μύθος ή αλήθεια?

Ας δούμε λίγο πιο επιστημονικά τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε.. ? σε ειδική έκδοση όμως ύπνος και δέρμα!

Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε!

Καταρχήν οι πρώτες 3 ώρες είναι οι πιο σημαντικές αφού κατά την διάρκειά τους αυξάνεται η αποδέσμευση της αυξητικής ορμονών (GH) που είναι υπεύθυνες για την επανόρθωση και αναγέννεση των κυττάρων μας άρα και του δέρματός μας. Τις επόμενες 3 ώρες είμαστε στο γνωστό στάδιο REM όπου έχουμε αύξηση της μελατονίνης, η οποία λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό στο δέρμα μας. Και το τελικό κομμάτι του ύπνου μας είναι εξίσου σημαντικό αφού το δέρμα μας αναδιοργανώνετε, οι μυς χαλαρώνουν και τη θερμοκρασία του δέρματός μας πέφτει. (Γιαυτό το πρωί ποτέ δεν πλενόμαστε με παγωμένο νερό!)

Τα βασικά βήματα για ένα ύπνο ομορφίας – beauty sleep.

 1. Καθαρίζουμε πολύ καλά το πρόσωπό μας. Αν έχουμε και μακιγιάζ ή ήμασταν σε χώρο με αρκετή ρύπανση τότε η πρόταση μου είναι double cleansing. Είναι η καλύτερη ώρα να βάλετε μάσκα προσώπου ή προιόντα με οξέα, σαλικυλικό οξύ ή ρετινόλη.
 2. Αν έχουμε μακριά μαλλιά τα πιάνουμε μια ωραία ανάλαφρη κοτσίδα για το ύπνο μας, ώστε να μην επιτρέψουμε στα βακτήρια να μεταφερθούν στο δέρμα του προσώπου μας κατά την διάρκεια του ύπνου μας. Αυτό είναι must για την περίπτωση που έχουμε ακμή!
 3. Φροντίζουμε να μην έχουμε φάει 2-3 ώρες πριν κοιμηθούμε ώστε να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό με την πέψη και να τον αφήσουμε να κάνει όλες τις ευεργετικές διεργασίες που είπαμε πριν ανενόχλητος. Επίσης SOS να μην τρώτε αλατισμένα φαγητά κυρίως το βράδυ καθώς προκαλούν αφυδάτωση στον οργανισμό και το κυριότερο πρήξιμο κάτω από τα μάτια.
 4. Να πίνουμε ένα χαλαρωτικό τσάι ή αφέψημα πριν τον ύπνο, που μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε πιο εύκολα.
 5. Για το κρεβάτι μας και κυρίως τα μαξιλάρια μας θα πρέπει να είναι από 100% φυσικό βαμβάκι ή λινό για αναπνέει το δέρμα μας αλλά και να μην διατηρούνται μικρόβια.
 6. Και τέλος ξέρουμε όλοι ότι ο καλύτερος τρόπος να κοιμόμαστε είναι ανάσκελα, για να μπορούμε να αποφεύγουμε ῾τσαλακώματα῾ που με τον καιρό μπορούν να γίνουν ρυτίδες. Τώρα επειδή αυτό για τους περισσότερους από εμάς μπορεί να είναι δύσκολο (και εγώ είμαι μέσα σε αυτούς!! ?) θα κάνουμε ένα άρθρο για τα μαξιλάρια που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Extra tips για ένα ύπνο ομορφίας – beauty sleep με επιτυχία!

 1. Να είσαστε μακριά από ηλεκτρονικά και οθόνες τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο και φυσικά να έχετε κλειστές όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές αφού ξέρουμε πια πολύ καλά την επίδραση που έχει το μπλε φως στο δέρμα μας. Διαβάστε το άρθρο για περισσότερες λεπτομέρειες.
 2. Αν επιλέξετε να κάνετε κάτι πριν τον ύπνο, τότε η yoga είναι η καλύτερη για να μπορέσετε να χαλαρώσετε το σώμα σας μυικά αλλά και πνευματικά!
 3. Βάλτε δίπλα σας αιθέριο έλαιο από λεβάντα αλλά και από ρίζα κάβα (ξέρω ότι είναι περίεργο..) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει τον κύκλο του ύπνου σας, να μειώσει το άγχος αλλά είναι και αντιγηραντικό προϊόν.
 4. Το βράδυ επίσης εἰναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε τις ασκήσεις Face Yoga με την Αρετή. Ο λόγος που οι ασκήσεις Face Yoga είναι καλύτερα να γίνονται το βράδυ είναι ότι η μικροκυκλοφορία που δημιουργείται ευνοεί την αναδόμηση των κυττάρων την νύχτα. Κάντε αυτές τις ασκήσεις ? https://youtu.be/JCJ-55VZXw0
 5. Προμηθευτεἰτε μια μάσκα ύπνου από πολύ καλό ύφασμα για να ξεκουράσουμε τα μάτια μας ακόμα περισσότερο. https://tidd.ly/3v6pzDi
 6. Και τέλος να μην ξεχνάτε να κάνετε jade roller ή Gua Sha.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα θέματα ομορφιάς που συζητάμε ή και σε άλλα θέματα ομορφιάς που σας απασχολούν, διατροφή για ομορφιά, face yoga, συμβουλευτική ομορφιάς στο email [email protected]

Διαβάστε πεισσότερα για την ομορφιά μας και ακολουθήστε με στα social media:

Youtube! ➜ https://www.youtube.com/c/FaceYogawithAretiKafantari
Facebook! ➜ https://www.facebook.com/faceyogagreece/
Instagram! ➜ https://www.instagram.com/aretikafantari/

Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας! ?

Αρετή

# faceyogawitharetikafantari

 

 

Share this post