Gua Sha - Face Yoga

Φυσικό Lifting με GUA SHA!

Τι είναι αυτό το φυσικό lifting ή το Botox της Ανατολής για το οποίο όλοι μιλάνε?  Έχουμε μιλήσει για το Jade Roller και το Rose Quartz Roller και γιατί πρέπει όλες να έχουμε ένα στο ψυγείο μας! Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι ξέρουμε τα πάντα για την περιποίηση του προσώπου μας εάν δεν ξέρουμε ή ακόμα καλύτερα αν δεν έχουμε δοκιμάσει έστω και μια φορά στην ζωή μας Gua Sha. Αν ξεκινήσετε να το ψάχνετε στο instagram θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε  88.3K post ?.

Γιαυτό καλύτερα να διαβάσετε εδώ σύντομα και περιεκτικά για το Gua Sha. Το Gua Sha είναι σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική ένα εργαλείο ομορφιάς που ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία κάνοντας “απόξεση” στην επιδερμίδα του προσώπου. Όπως λέει και το όνομα του σημαίνει «απόξεση (gua) με ερυθρά στίγματα (sha)». Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, αυτά τα ερυθρά στίγματα εμφανίζονται όταν ξεμπλοκάρετε το στάσιμο αίμα, και γιαυτό οι γραμμές που ακολουθούμε στην εφαρμογή του είναι πάνω σε μεσημβρινούς.

To Gua Sha χρησιμοποιείτε και στο σώμα (κυρίως στο σώμα στην ανατολή) για να μειώσει μυοσκελετικούς πόνους και φλεγμονές. Προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο, βοηθάει την ισορροπία μεταξύ συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος. Η εφαρμογή στο σώμα μας αφήνει με κοκκινίλες (ερυθρά στίγματα) αλλά στο πρόσωπο όχι.

Το Gua Sha είναι η απόδειξη ότι δεν χρειαζόμαστε πανάκριβα εργαλεία, θεραπείες και προιόντα για να δούμε το πρόσωπό μας να λάμπει. Ας δούμε όμως όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για το Gua Sha.

Που μας οφελεί το Gua Sha:

  • Αντιρυτιδική δράση
  • Μειώνει τα πρηξίματα και τους μαύρους κύκλους
  • Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου λόγω της υψηλής αιμάτωσης
  • Συσφίγγει την επιδερμίδα και μειώνει αισθητά τους πόρους
  • Γεμίζει γραμμές και ρυτίδες
  • Μειώνει φλεγμονές
  • Καταπολεμά τον πονοκέφαλο
  • Τονώνει φυσικά την επιδερμίδα και την κάνει πιο σφριγηλή

Πώς επιλέγετε ένα Gua Sha:

Με το που θα ξεκινήσετε να ψάχνετε Gua Sha θα βρεθείτε πάνω σε πολλές επιλογές. Η εμεπιρία μου λέει ότι όλα κάνουν ακριβώς το ίδιο και εξαρτάται από εσάς τι θέλετε να διαλέξετε. Η πρώτη επιλογή είναι τι πέτρα θα είναι – νεφρίτης, ροζ χαλαζίας, αμέθυστος κ.α.- Θα επιλέξετε την πέτρα βάση των ιδιοτήτων που έχει και πως μπορεί να σας βοηθήσει. Είπαμε στο άρθρο για τα jade roller τις ιδιότητες για τον νεφρίτη και το ροζ χαλαζία που είναι τα επικρατέστερα. H δεύτερη επιλογή είναι το σχήμα του και προτείνω να αποφασίσετε βάση του προσωπου σας τις γωνίες του αλλά και την λαβή που σας εξυπηρετεί. Στο Flow Center μπορείτε να βρείτε το κλασσικό Gua Sha νεφρίτη.

Πώς χρησιμοποιείτε το Gua Sha στο πρόσωπό μου:

Καταρχήν χρειάζεται να ενυδατώσουμε πολύ καλά την επιδερμίδα ώστε να μην τραυματιστεί. Το καλύτερο είναι μια παχύρευστη κρέμα προσώπου ή ενυδατικό λάδι. οι κινήσεις μου είναι πάντα προς τα έξω και προς τα πάνω (προς τα αυτιά). Επαναλαμβάνω κάθε κίνηση 3-5 φορές. Σας δείχνω μια πολύ επεξηγηματική εικόνα μέχρι να ανεβάσουμε video ?.

Αφού σας έγραψα όλα όσα ξέρω και εφαρμόζω στο πρόσωπό μου και στους πελάτες μου για το Gua Sha, θέλω να σας θυμίσω ότι μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μαζί μου να σας δείξω πως μπορείτε να εφαρμόζετε το Gua Sha στο πρόσωπό σας ή να σας κάνω εγώ την εφαρμογή. Επίσης στο μάθημά μας Face Yoga κάθε Δευτέρα 18:30-19:30 στο Flow Center κάνουμε στο κλείσιμο  Gua Sha!

Μπορείτε να βρείτε roller εδώ ?

Jade roller& GuaSha ? https://tidd.ly/2NUs5Mm

Rose Quartz roller ? https://www.dpbolvw.net/click-9296260-13511721?url=https%3A%2F%2Fwww.notino.gr%2Frevolution-skincare%2Froller-rose-quartz-klindros-gia-masz-gia-to-prsopo%2Fp-16013147%2F&cjsku=RSCROLW_KROL11

Ξεκινήστε άμεσα Face Yoga και Gua Sha για να δείτε το πρόσωπό σας να μεταμορφώνετε μέσα σε 4-6 εβδομάδες!

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα θέματα ομορφιάς που συζητάμε ή και σε άλλα θέματα ομορφιάς που σας απασχολούν, διατροφή για ομορφιά, face yoga, συμβουλευτική ομορφιάς στο email [email protected]

Διαβάστε πεισσότερα για την ομορφιά μας και ακολουθήστε με στα social media:

Youtube! ➜ https://www.youtube.com/c/FaceYogawithAretiKafantari
Facebook! ➜ https://www.facebook.com/faceyogagreece/
Instagram! ➜ https://www.instagram.com/aretikafantari/

Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας! ?

Αρετή

#faceyogawitharetikafantari

 

Share this post