Jade Roller & Rose Quartz Roller

Γιατί όλες χρειαζόμαστε ένα Jade Roller ?

Jade Roller & Rose quartz Roller! Είμαι σίγουρη ότι όλες όσες ασχολούμαστε με την ομορφιά μας έχουμε δει αρκετές φωτογραφίες και άρθρα γιαυτό το φανταστικό εργαλείο ομορφιάς.

Να είσαστε σίγουρες ότι δεν είναι μόδα διότι η ιστορία του ξεκινάει από την Κίνα τον 7ο αιώνα.  Tα Jade Rollers ξεκίνησαν από την “ελίτ” των γυναικών στην Κίνα για νακρατήσουν το δέρμα όμορφο και δυνατό.

Τα roller είναι φτιαγμένα από όμορφες πέτρες νεφρίτη ή ροζ χαλαζία για τις θεραπευτικές αλλά και προστατευτικές τους ιδιότητες τόσο στο δέρμα όσο και στην ενέργεια που στέλνουν σε όλο μας το σώμα. Η πρώτη πέτρα που χρησιμοποιήθηκε είναι η δροσερή πέτρα νεφρίτης γνωστή και ως “η πέτρα του Παραδείσου”, την οποία ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούμε κυρίως σε jade roller και guasha. Η ονομασία jade σημαίνει νεφρίτης, άρα όταν λέμε jade roller εννοούμε roller από νεφρίτη. Οι Κινέζοι λατρεύουν αυτό το πέτρωμα, εδώ και 5.000 χρόνια και θεωρούν πως είναι η πέτρα της αθανασίας. Ο Κομφούκιος είπε, έχει 11 αρετές μεταξύ των οποίων ομορφιά, αγνότητα και επιείκεια. Στην κινεζική γλώσσα οι λέξεις που αναφέρονται στην ομορφιά και στις ανώτερες ηθικές αξίες έχουν σα συνθετικό τους το «γιου», όπως ο Νεφρίτης και ο Ιαδείτης ξεκινούν επίσης από «γιου» (=γιαδείτης=jade) Στην αρχαιότητα, οι φυσικά δροσερές ιδιότητες του νεφρίτη χρησιμοποιήθηκαν από τους Μάγια και τους Αιγυπτίους για να βοηθήσουν με ανακούφιση των μυών στο μασάζ.

Επίσης όμως είναι θα βρούμε και roller από ροζ χαλαζία (rose quartz) που θεωρείται ο κρύσταλλος της καρδιάς. Φέρνει συναισθηματική ηρεμία και ευτυχία, τονώνει το αίσθημα της αγάπης, μειώνοντας το στρες.

Καλό είναι να επιλέξετε ένα jade roller που να έχει πέτρα και στις δυο άκρες του. Μια μεγαλύτερη για τις μεγάλες περιοχές του προσώπου (μέτωπο, μάγουλα, λαιμός) και μια μικρότερη πέτρα για τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου (μάτια, μεσόφρυδο, χείλια).

Αφού μάθαμε από που προέρχεται, τις διαφορετικές πέτρες και λεπτομέρειες στο σχήμα ήρθε η στιγμή να σας πω την εμπειρία μου χρησιμοποιώντας το jade roller αλλά και το rose quartz roller για τουλάχιστον 5 χρόνια συνολικά. Φυσικά και δεν χρειάζεται τόσο καιρό για να δείτε τα αποτελέσματα! Απλά εγώ επειδή στην εκπαίδευσή μου Face Yoga στην Αγγλία το χρησιμοποιούσα ασταμάτητα έχω μια μεγάλη εμπειρία ?

Πως το χρησιμοποιώ?

Το φυλάω στο ψυγείο μου (που το κάνει Χ3 απολαυστικό!) και το χρησιμοποιώ κάθε βράδυ μετά από τον καθαρισμό του προσώπου μου. Καθαρίζω πολύ καλά το πρόσωπό μου, απλώνω το serum μου και ένα λάδι προσώπου, πάω στο ψυγείο (δεν τρώω ευτυχώς..) παίρνω το roller και ξεκινάω με ανοδικές κινήσεις κάνοντας κυρίως μασάζ.  Σύντομα θα ανεβάσω και ένα video με τις κινήσεις (που είναι πολύ απλές). Μετά απλώνω την βραδινή μου κρέμα που αν δεν θέλετε δεν είναι απαραίτητο καθώς μπορείτε να μείνετε με το λάδι που βάλατε πριν. Και φυσικά το χρησιμοποιώ καθημερινά. Μετά το ξεπλένω με νερό και το φυλάω πάλι καθαρό!

Σε τι με έχει βοηθήσει το Jade Roller & Rose quartz roller? 

  1. Η απορρόφηση των προιόντων είναι καλύτερη αφού έρχεται αμέσως μετά τον καθαρισμό και αυξάνει την μικροκυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο.
  2. Δοκιμάστε το μαζί με την μάσκα σας! Εφαρμόστε την μάσκα σας (αυτές που έχουν πανί) και κάντε όλες τις κινήσεις roller για να πάρετε το καλύτερο αποτέλεσμα από την μάσκα σας.
  3. Αποτοξινώνει το δέρμα και το αφήνει πιο λαμπερό.
  4. Απομακρύνει αισθητά τα πρηξίματα που οφείλονται σε μπλοκαρισμένη ενέργεια και κατακράτηση υγρών και λεμφικών υγρών.
  5. Εξαιρετικό αποτέλεσμα στους μαύρους κύκλους και το πρηξίματα κάτω από τα μάτια (αλλά καλό είναι να επιλέξετε ένα roller που να έχει και μικρότερη πέτρα)
  6. Συσφίγγει τους πόρους και τονώνει το δέρμα.
  7. Είναι ξεκάθαρα ένα εργαλείο αντιγήρανσης αφού με την πάροδο του χρόνου θα δείτε την χαλάρωση να απομακρύνεται και το δέρμα να γίνεται πιο σφριγηλό.
  8. Είναι η τέλεια βραδινή μου ρουτίνα ομορφιάς!!

Πως να το χρησιμοποιώ?

 

Που θα το βρω?

Υπάρχουν πολλές επιλογές στο internet αλλά προσοχή στα πολύ πολύ οικονομικά γιατί οι πέτρες είναι συνθετικές με αποτέλεσμα να μην έχουν τις θεραπευτικές ιδιότητες αλλά και να σπάνε πολύ εύκολα.

Μπορείτε να βρείτε roller εδώ ?

Jade roller ? https://tidd.ly/2NUs5Mm

Rose Quartz roller ? https://www.dpbolvw.net/click-9296260-13511721?url=https%3A%2F%2Fwww.notino.gr%2Frevolution-skincare%2Froller-rose-quartz-klindros-gia-masz-gia-to-prsopo%2Fp-16013147%2F&cjsku=RSCROLW_KROL11

Και η μάσκα ύπνου που βλέπετε είναι φανταστική ίσως η καλύτερη που έχω δοκιμάσει και την βρίσκεται εδώ ? https://tidd.ly/3v6pzDi

Μετά από αυτό πάντα έρχεται η συζήτηση στο Gua Sha που είναι το επόμενο άρθρο μας!

Περιμένω ερωτήσεις σας και σχόλια σας!

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα θέματα ομορφιάς που συζητάμε ή και σε άλλα θέματα ομορφιάς που σας απασχολούν, διατροφή για ομορφιά, face yoga, συμβουλευτική ομορφιάς στο email [email protected]

Διαβάστε πεισσότερα για την ομορφιά μας και ακολουθήστε με στα social media:

Youtube! ➜ https://www.youtube.com/c/FaceYogawithAretiKafantari
Facebook! ➜ https://www.facebook.com/faceyogagreece/
Instagram! ➜ https://www.instagram.com/aretikafantari/

Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας! ?

Αρετή

# faceyogawitharetikafantari

 

Share this post