Face Yoga Skin

Συστατικά και μυστικά για την ακμή!

Ακμή!

Ένα θέμα με 270 εκ. αναζητήσεις στο παγκόσμιο google!

Στα μαθήματα Face Yoga αλλά και Skin Coaching σας ρωτάω αν έχετε περάσει ακμή, και ο λόγος είναι πολύ απλός. Τα δέρματα που έχουν περάσει ακμή (ξέρω ότι αν τώρα περνάτε ακμή καθόλου δεν σας βοηθάω ?) στην πλειοψηφία τους θα εμφανίσουν ρυτίδες αργότερα και πολύ πιο ήπιες.

Αυτά είναι τα καλά νέα για το μέλλον αλλά να δούμε και τι κάνουμε τώρα. Το άρθρο αυτό γράφτηκε σε συνεργασία με την πολυαγαπημένη μου Ίρις Ντόκου πού είναι 19 ετών και όπως καταλαβαίνετε έχει εξαντλήσει το θέμα ακμή (και πιστέψτε με δεν είναι και πολύ εύκολο να έχεις εμένα νονά). Σας αφήνω στα χέρια της και τα λόγια της…

Η ακμή είναι μια δερματική νόσος που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου δημιουργώντας πολλές φορές αίσθημα ανασφάλειας. Πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ότι είναι κάτι φυσιολογικό και προσωρινό, όπως ακόμη ότι υπάρχουν ποικίλοι τρόποι για την αντιμετώπιση της. Όντας άνθρωπος που παλεύει 6  χρόνια με την ακμή νομίζω ότι είμαι πλέον σε θέση να μοιραστώ τα συστατικά «σωτήρες» όπως και τα μυστικά τα οποία με έχουν βοηθήσει στο να ρυθμίσω και να καταπολεμήσω την ακμή.  

Συστατικά σωτήρες!

  1. Υπεροξείδιο του βενζολίου: (benzoyl peroxide) Είναι ένα συστατικό το οποίο ενδεχομένως να έχετε δει σε πολλές ετικέτες κρεμών κατά της ακμής. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση κατά του Propionibacterium acnes, του οργανισμού που σχετίζεται με την κοινή ακμή. Επιπλέον, αναστέλλει την υπέρμετρη παραγωγή σμήγματος.  Η κατάλληλη χρήση του συγκεκριμένου συστατικού είναι να το εφαρμόσετε τοπικά στα σπυράκια και να το αφήσετε για όλη την νύχτα.  Με αυτό τον τρόπο θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  
  2. Ρετινοειδή: Τα ρετινοειδή έχουν ως στόχο την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας χαρίζοντας λάμψη, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την καλύτερη απορρόφηση των υπόλοιπων skincare προϊόντων. Η γρηγορότερη ανανέωση των κυττάρων έχει ως αποτέλεσμα την απόφραξη και τον καθαρισμό των πόρων. 
  3. Σαλικυλικό οξύ: Το σαλικυλικό είναι ένας τύπος φαινολικού οξέος και ένα β-υδροξύ (BHA). Στόχος του είναι να εισχωρεί βαθιά στους πόρους και να τους καθαρίζει από τυχόν βρωμιές και έλαια. 
  4. Νιασιναμίδη: Το συστατικό αυτό έχει ως κύρια δράση την αντιμετώπιση της φλεγμονής  ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ομοιομορφία του χρώματος στο δέρμα, την ενυδάτωση και προσδίδει λάμψη. Είναι πιο ήπιο συστατικό από τα τρία προηγούμενα. Και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. 

Θα πρέπει να τονίσω ότι τα συστατικά αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται όλα μαζί, η υπερβολή και η υπερφόρτωση του δέρματος θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε. «Παν μέτρον άριστον» όπως το περίφημο ρητό του Κλεόβουλου.

 Τips για την γρηγορότερη αντιμετώπιση της ακμής!

  1. Να φοράμε ΠΑΝΤΑ αντηλιακό. Ακούγεται πολύ κλισέ και στο μυαλό μας έρχεται η εικόνα των παιδικών μας χρόνων να μας κυνηγάνε οι γονείς μας με το αντηλιακό στο χέρι.  Όμως είναι απαραίτητο να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από την ακτινοβολία πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιούμε ενεργά συστατικά στο πρόσωπο μας. 
  2. Να πλένουμε πρωί-βράδυ το πρόσωπο μας. 
  3. Να αλλάζουμε συχνά την μαξιλαροθήκη μας.
  4. Να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. 
  5. Να μην σκαλίζουμε τους πόρους και τα σπυράκια μας (από τα πιο δύσκολα κατά την γνώμη μου)
  6. Να αποφεύγουμε την πολλή ζάχαρη και τα πολλά λιπαρά στην διατροφή μας και να προτιμούμε πιο υγιεινές λύσεις. Μπορείτε να δείτε την συνταγή χυμού κατά της ακμής!  

Αυτά, λοιπόν, είναι τα δικά μου μυστικά και οι δικοί μου τρόποι που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακμής. Ελπίζω να βοηθήσουν και εσάς όπως έχουν βοηθήσει και εμένα!

Πίσω στην Αρετή ? Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα θέματα ομορφιάς που συζητάμε ή και σε άλλα θέματα ομορφιάς που σας απασχολούν, διατροφή για ομορφιά, face yoga, μαθήματα face yoga και συμβουλευτική ομορφιάς στο email [email protected]

Διαβάστε πεισσότερα για την ομορφιά μας και ακολουθήστε με στα social media:

Youtube! ➜ https://www.youtube.com/c/FaceYogawithAretiKafantari
Facebook! ➜ https://www.facebook.com/faceyogagreece/
Instagram! ➜ https://www.instagram.com/aretikafantari/

Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας! ?

Αρετή

#faceyogawitharetikafantari

Share this post