Τα λάθη του καθαρισμού

Τα 6 λάθη που συνήθως κάνουμε στον καθαρισμό!

Ο καθαρισμός γράφουν όλοι (και εγώ φυσικά..) είναι το Α & το Ω της σωστής ρουτίνας περιποίησης του προσώπου μας. Για να μπορέσουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα να έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να διεισδύσουν στο δέρμα. Και πως θα γίνει αυτό όταν το δέρμα μας είναι “βρώμικο”?  Άρα χρειαζόμαστε ένα καθαρό καμβά για να μπορέσουν τα προϊόντα μας να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό!

Ωραία θα μου πείτε τώρα και που είναι το δύσκολο? Βάζουμε το προϊόν μας, ρίχνουμε νερό, το τρίβουμε λίγο, ξεβγάζουμε, σκουπίζουμε και έτοιμες! Για να σας τρομάξω όμως λίγο και να είμαι σίγουρη ότι θα διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου σας λέω… Tα λάθη στο καθαρισμό μας δεν αργούν να φανούν στο πρόσωπο μας ?. Και ποια είναι αυτά για να τα αποφύγουμε? Voila όπως λένε και οι γάλλοι.

Τα 6 λάθη που κάνουμε στο καθαρισμό: 

1. Μαντηλάκια καθαρισμού

Για όσες με ξέρετε, είναι σαν να με βλέπετε ?. Ξέρω ότι είναι η εύκολη λύση για πολλές από εμάς αλλά ξέρετε τι κόστος έχουν για την τσέπη σας, τον πλανήτη μας και το πρόσωπο σας? Τα περισσότερα  από αυτά είναι γεμάτα με χημικές ουσίες που, σίγουρα, θα διαλύσουν το μακιγιάζ σας, αλλά τα επιφανειοδραστικά και οι γαλακτοματοποιητές θα κάνουν το ίδιο και στο δέρμα σας. Επίσης να μην αναφέρω το τρίψιμο που περιλαμβάνεται όταν θέλετε να βγάλετε την μάσκαρα που επιβαρύνει πάρα πολύ την ήδη ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Ένα μεγάλο ΟΧΙ λοιπόν στα μανταλάκια καθαρισμού. 

2. Απολέπιση, απολέπιση και λίγο ακόμα απολέπιση

Η αίσθηση του απαλού, φρεσκοπλυμένου δέρματος απλά δεν μπορεί να ξεπεραστεί – είναι εντελώς εθιστικό και θα μπορούσαμε να το κάνουμε κάθε μέρα (και μην πω πάνω από μια φορά την ημέρα..) Αλλά μην το κάνετε – κρατήστε το μια φορά την εβδομάδα για να μην ενεργοποιείτε τους πόρους τόσο συχνά γιατί το δέρμα θα αντιδράσει και θα γίνει ακόμα πιο λιπαρό και ευαίσθητο ταυτόχρονα. Έτσι για την απολέπιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οξέα που κάνουν παθητική απολέπιση και είναι πολύ πιο φιλικά στο δέρμα από το υπερβολικό πλύσιμο και τρίψιμο.

3. Χρησιμοποιώ το προϊόν που μου είπε η φίλη μου ή είδα στα social.

Επειδή το δέρμα σας είναι διαφορετικό από της φίλης σας ή ακόμα και οι ανάγκες της καθημερινότητας σας είναι διαφορετικές. Φυσικά η απόλαυση που θέλετε από ένα προϊόν είναι διαφορετική. Έτσι θα πρότεινα το δικό σας προϊόν! Για το πως θα το επιλέξετε προτείνω να δείτε το live που κάναμε στο instagram και είναι πολύ κατατοπιστικό και θα βρείτε εδώ.

4. Εναλλάσσω το νερό από κρύο σε ζεστό

Βάλτε αυτό το μικρό κομμάτι ομορφιάς στην ενότητα «Μύθοι» – το ζεστό νερό δεν ανοίγει τους πόρους και το κρύο νερό δεν θα τους κλείσει. Στην πραγματικότητα, η εναλλαγή από το ζεστό στο κρύο το μόνο που θα κάνει είναι να βάλει το δέρμα σας σε κατάσταση σοκ. άρα γυρίζουμε τη βρύση στη μέση και διατηρούμε το χλιαρό, παρακαλώ. Επίσης δεν ξέρω αν το να ρίχνετε στο πρόσωπο σας 100 φορές νερό όπως συχνά βλέπουμε θα το αναζωογονήσει ή θα το αφυδατώσει. Αν όμως σας αρέσει σαν διαδικασία, παρακαλώ να μην αφήνετε την βρύση να τρέχει.. γεμίστε τον νιπτήρα σας. 

5. Τα μόνα συστατικά που κοιτάω είναι στην μπροστινή ετικέτα
Σε αυτό το λάθος νομίζω ότι είμαστε σχεδόν όλες! Διαβάζουμε μόνο το μπροστινό μέρος των συσκευασιών ομορφιάς μας – αφαιρεί το μακιγιάζ και καθαρίζει τους φραγμένους πόρους; Ωραία, το βάζω στο καλάθι. Αλλά όταν παραλείπουμε τη λίστα συστατικών, χάνουμε σημαντικά πράγματα, όπως χημικές ουσίες στις οποίες πολλοί από εμάς είμαστε αλλεργικοί. Για παράδειγμα, το λαυρυλοθειικό νάτριο είναι ένας κοινός παράγοντας αφρισμού, αλλά είναι επίσης ένας σκληρός επιθετικός παράγοντας εάν το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Το άρωμα στο καθαριστικό είναι παρόμοιο, και είναι επίσης περιττό, γι' αυτό αξίζει να διπλοτσεκάρουμε τουλάχιστον τα βασικά συστατικά των προϊόντων που αγοράζουμε. 

6. Σκουπίζω το πρόσωπο μου απρόσεκτα

ΔΕΝ τρίβουμε με την πετσέτα, χαρτί, χαρτομάντηλο ή ότι άλλο χρησιμοποιείτε! Ταμπονάρουμε, δηλαδή απαλά ακουμπάμε μια πετσέτα με φυσικό βαμβάκι στο πρόσωπο μας και τραβάει το νερό. Χωρίς καθόλου τρίψιμο.


Θα μπορούσα να γράψω και άλλα! Αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε την ζωή μας δύσκολη γιαυτό σας βάζω και μια αφισούλα με μερικά ακόμα ??

Φιλιά πολλά
Αρετή 
 Face Yoga - Καθαρισμός

 

 

Share this post