IMG_3868

Τα 5 “λιγότερα” που χρειάζεται το πρόσωπό μας!

Πάντα λέμε για όλα αυτά τα περισσότερα που χρειάζεται να αγοράσουμε ή να κάνουμε για το πρόσωπό μας. Αλλά έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι λιγότερο μπορείτε να κάνετε για το πρόσωπό σας?

Και εγώ ή ίδια που ασχολούμαι όλη μέρα με το πρόσωπό μου, τα καινούργια προιόντα, τις τάσεις που κυκλοφορούν αλλά και όλες τις ασκήσεις face yoga που κάνω καθημερινά στα μαθήματα αλλά και για εμένα, πάντα προσπαθώ να δω τι λιγότερο μπορώ να κάνω στην ρουτίνα του προσώπου μου όχι για να κερδίσω χρόνο αλλά για να ξεκουράσω το πρόσωπό μου και να το αφήσω να κάνει μόνο του την δουλειά του. Σκεφτείθτε ότι όπως και σε πολλά άλλα πράγματα (ιδιώς η μαμάδες..?) έτσι και στο πρόσωπο μας προτρέχουμε και θέλουμε να τα κάνουμε όλα εμείς αντί για αυτό!

Πάρτε λοιπόν μερικές καθαρές ανάσες, συνδεθείτε με το πρόσωπό σας, ακούστε το και δώστε του την εμπιστοσύνη να κάνει τις δικές του λειτουργίες μόνο του.

Τα 5 λιγότερα πράγματα που χρειάζεται το πρόσωπό μας (και είμαι σίγουρη ότι θα προσθέσετε και άλλα στην λίστα) είναι:

  1. Λιγότερο πλύσιμο.  Ναι καλά διαβάσατε! Λιγότερο πλύσιμο γιατί το υπερβολικό πλύσιμο με νερό ή ακόμα και γαλάκτωμα δημιουργεί ανισσοροπία στο PH του δέρματός μας με αποτέλεσμα να το κάνει πιο ξηρό ή πιο λιπαρό. Έχω ακούσει πολλές φορές στα μαθήματα Face Yoga ότι το πρόσωπο μου το πλένω τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα γιατί έχει γίνει πολύ λιπαρό.. και απαντάω ότι όσο πιο πολύ το πλένεις τόσο πιο λιπαρό θα γίνετε! Και ποτέ μην ξεχνάτε ότι τα λιπίδια της επιδερμίδας μας δημιουργούν την καλύτερη ενυδατική κρέμα προσὠπου κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας. Άρα ΔΕΝ λέω να μην καθαρίζουμε το πρόσωπό μας απλά να μην υπερβάλουμε με το πλύσιμό του.
  2. Λιγότερο τρίψιμο. Έχουμε μια τάση να τρίβουμε το πρόσωπο μας περισσότερο από το κανονικό για να απλώσουμε το makeup, να το καθαρίσουμε, να κάνουμε scrub με πιο επιθετικά προιόντα από αυτά που χρειάζεται. Με την τριβή τα κύτταρα του δέρματός μας καταστρέφονται σε μεγάλο μέρος με αποτέλεσμα να αφήνουν την επιδερμίδα μας εκτεθειμένη.
  3. Λιγότερα πολύπλοκα προιόντα. Όλες μας ψάχνουμε προιόντα που να τα κάνουν όλα και να συμφέρουν! Δηλαδή ένα προιόν που να έχει ενυδάτωση, αντιγήρανση, αντιηλική προστασία, makeup και λεπτόρευστη υφή ?. Ακόμα και αν το βρείτε (που θα το βρείτε..) να μην το εμπιστευθείτε γιατί είναι σαν να θέλετε να φάτε ένα μήλο που να έχει όλες τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα ένζημα μαζί. Κάθε ανάγκη χρειάζεται και ένα καλό ισορροπημένο προιόν. Και μην ξεχνάτε να βάζετε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του προσώπου σας.
  4. Λιγότερα προιόντα. Ναι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. τα πολλά διαφορετικά συστατικά πολλές φορές βαραίνουν το πρόσωπό μας και δεν ξέρουμε τι μας φταίει. Η συμβουλή μου είναι λιγότερα προιόντα, να ξεκινάτε ένα καινούργιο προιόν την φορά ώστε αν σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα να ξέρετε και ποιο προιόν και τέλος να αλλάζετε τα προιόντα σας συχνά. Εγώ προσωπικά όπως ξέρετε πολλές από εσάς χρησιμοποιώ αρκετά προιόντα καθημερινά αλλά τα έχω χωρίσει σε ανάγκες, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και τα εναλλάσω πολύ συχνά. ?
  5. Λιγότερα προιόντα της φίλης μας. Αυτό είναι τόσο μα τόσο σημαντικό. Η αγαπημένη κρέμα και το αγαπημένο makeup της φίλης μας δεν σημαίνει ότι θα γίνει και το δικό μας αγαπημένο. Ο λόγος απλός, κάθε δέρμα έχει διαφορετική σύσταση, διαφορετικές ανάγκες και εμείς έχουμε διαφορετική καθημερινότητα. Πάντα να ζητάτε δείγματα από τις νέες κρέμες που θέλετε να δοκιμάσετε και εφαρμογή στο προιόν μακιγιάζ που σκέφτεστε να αγοράσετε. Επίσης για το μακιγιάζ θα σας πρότεινα να κάνετε μια δοκιμή στα προιόντα αλλά να μην τα αγοράσετε εκείνη την ημέρα. Δείτε μετά από 4-5 ώρες το αποτέλεσμα και αν σας ικανοποιεί τότε τα αγοράζουμε με πολύ πολύ χαρά.

Δεν φανταζόμουν ότι είχα τόσο πολλά να γράψω αλλά όπως και με την Face Yoga άμα ξεκινήσω δεν σταματάω!

Σας περιμένω να τα πούμε και από κοντά μαζί με ασκήσεις Face Yoga μέσω ZOOM.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα θέματα ομορφιάς που συζητάμε ή και σε άλλα θέματα ομορφιάς που σας απασχολούν, διατροφή για ομορφιά, face yoga, συμβουλευτική ομορφιάς στο email [email protected]

Διαβάστε πεισσότερα για την ομορφιά μας και ακολουθήστε με στα social media:

Youtube! ➜ youtube.com/flowcenter
Facebook! ➜ https://www.facebook.com/faceyogagreece/
Instagram! ➜ https://www.instagram.com/aretikafantari/

Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας! ?

Αρετή

# faceyogawitharetikafantari

Share this post